Mogućnost plaćanja na rate

Contact Widget

Kontaktirajte nas

Kako odabrati kuhinjski sto

Kuhinjski sto je sto koji se koristi u kuhinji za kuvanje, jelo ili održavanje sastanaka. Obično se nalazi u kuhinji i koristi se za kuvanje, jelo ili održavanje sastanaka. Kuhinjski stol često može biti napravljen od različitih materijala kao što su drvo, metal ili plastika.

Kuhinjski sto je sto koji se obično koristi za kuvanje i jelo. Među njegovim karakteristikama:

Upotreba visokokvalitetnih materijala (obično drvo ili granit)
Trajnost
Jednostavnost čišćenja
Dimenzije su mu prikladne za kuhinju
Otporan na vatru (za stavljanje toplih jela direktno na sto)
Dodatne funkcije, na primjer dodatne ladice ili vrata.
Kuhinja, srce turske porodične kulture, može se pretvoriti u dugotrajan prostor kada je ukrašena funkcionalnom inteligencijom. Dakle, šta se može učiniti za ovo? Bellona, ​​arhitekta vodećih dizajna u industriji, sastavila je savjete za odabir pravog kuhinjskog stola posebno za vas u ovom članku!

Za kuhinjski prostor treba odabrati funkcionalne modele
Koliko god bili mali, kuhinjski stolovi i stolice prirodno sužavaju prostor jer pokrivaju veoma veliku površinu. Stoga, ako imate malu kuhinju ili ako je prostor u koji želite da je pozicionirate uzak i ne želite da se odreknete užitka za stolom, prednost dajte funkcionalnijim modelima.

Najpametniji izbor koji ćete napraviti; Najbolja opcija je da odaberete sklopive dizajne kuhinjskih stolova koji zauzimaju malo prostora kada su zatvoreni i omogućavaju vam da se proširite kada vaši gosti stignu. Prostran izgled u svojoj kuhinji možete postići zahvaljujući kuhinjskom stolu koji je skriven u sredini stola i lako se može proširiti kada vam zatreba.

Drvo bi trebalo biti poželjnije zbog lakog čišćenja i izdržljivosti

Trajnost, koja je jedna od glavnih tačaka na koje treba obratiti pažnju pri odabiru namještaja, naravno je i jedan od važnih kriterija pri odabiru kuhinjskog stola. Kuhinjski stol se uglavnom proizvodi od medijapana, drveta ili stakla; Iako nudi opcije za različite ukuse, njegova trajnost je duža kod MDF-a i drvenih modela, a ne od stakla.

U poređenju sa staklenim materijalom, koji se lako može oštetiti jakim udarom, kuhinjski stol dizajniran od drveta ili medijapana je mnogo izdržljiviji. Kuhinjski sto, koji se često čisti ili briše, također pruža udobnost u opciji drvo/MDF. U poređenju sa staklenom površinom, koja ostavlja mrlje od vode i čini prašinu vidljivijom, drveni modeli; To su proizvodi koji se lako čiste za kratko vrijeme, ne skupljaju prašinu i ne pokazuju lako prljavštinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *